Składniki:
- 1 filet z dowolnej ryby (ja użyłam grenadiera)
- 5 kostek (tzw. brykietu) mrożonego szpinaku w liściach
- 2 ząbki czosnku
- pieprz cytrynowy lub pieprz i cytryna
- sól
- pół łyżeczki posiekanego koperku
- pół łyżeczki suszonej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy.
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy. W tym czasie nacieramy rybę 1 ząbkiem rozgniecionego czosnku wymieszanego z oliwą, koperkiem, pietruszką, pieprzem cytrynowym i solą i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Rozmrożony szpinak podsmażamy na oliwie przyprawiając rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Filet z ryby kroimy na 2 części. Jedną część układamy na blaszce, na wierzch kładziemy szpinak i przygrywamy drugą częścią ryby. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 15 min (kontrolować w międzyczasie zarumienienie ryby). Podajemy z tym, co kto lubi. Ja swoją porcję spożyłam z kaszą kuskus. Smacznego :)
Klimaty jak z restauracji :))
OdpowiedzUsuńpysznie !:)