Składniki:
(na 2 porcje)
- 2 szklanki ugotowanego makaronu świderki (lub też innego)
- 4 parówki (lub jakieś inne kiełbaski)
- pół szklanki śmietany 18 %
- 5 łyżek ketchupu
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 2 łyżki oleju
*opcjonalnie ser żółty
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al'dente, następnie przelewamy zimną wodą i odstawiamy na sitku do odcieknięcia. Parówki kroimy w grubą kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Zmniejszamy ogień na jak najmniejszy, dodajemy śmietanę, ketchup i dokładnie mieszamy. Sos doprawiamy rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie na patelnię wsypujemy ugotowany uprzednio makaron i mieszamy tak, aby sos dokładnie go "obkleił". Przed podaniem możemy posypać startym serem żółtym. Smacznego :)
Super promozycja :) Pięknie ...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.