piątek, 12 kwietnia 2013

Marchew glazurowana

Alternatywa dla gotowanej marchewki, a mianowicie marchew glazurowana- zdrowa i smaczna przekąska :)

Przygotowanie:
- 0,5 kg marchewki
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Marchew obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok 6-8 min. Na patelni roztapiamy masło wraz z miodem i dodajemy ugotowane marchewki. Całość posypujemy imbirem, solą i pieprzem. Dusimy do momentu aż się zeszklą (glazura musi nabrać lekko brązowego koloru). Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Mmm, ubóstwiam glazurowane marchewki! Ale ja w ogóle kocham marchew - nawet tą z rosołu! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń