wtorek, 1 stycznia 2013

Krem z brokułów z serem feta

Opakowanie brokułów w mojej zamrażarce zainspirowało mnie do stworzenia tej oto zupy. Przypomniałam sobie jeszcze, że w pewnym hotelu dodawano do niej ser feta i tak też uczyniłam :)

Składniki:
- 1 opakowanie mrożonych brokułów (można też użyć świeżych)
- 1 mała cebul;a
- 2 ziemniaki
- 1/4 kostki sera feta
- sól
- pieprz
- 1 l buliony warzywnego lub drobiowego
- 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Do gotującego się buliony dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 10-15 min dodać brokuły i gotować, aż będą miękkie. Całość zmiksować blenderem, doprawić sola i pieprzem i podawać z serem feta.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz